top of page
Smart-education-_-schools

AR/VR

Ook AR/VR heeft zijn plaats in STEM-onderwijs. Hieronder opnieuw een verzameling van geteste toepassingen.

Item List

Placeholder Image

AR assisted visualisation

Met deze app kun je een voorbeeld visualiseren van complexe moleculaire structuren in verschillende publicaties, geholpen door augmented reality.

CyberClassroom_togo

De Virtual Reality (VR) app CyberClassroom_togo maakt het onder andere mogelijk om virtuele scheikundige experimenten uit te voeren, chemische reacties en verbindingen in real time te ervaren en intuïtief de basisprincipes van de theorie te leren. Zonder enige moeite voor de proefopstelling en zonder enig gevaar.

Ervaringen met XR

MEL Science

MEL VR Science Simulations is een groeiende reeks wetenschappelijke simulaties, lessen en labs over scheikunde en natuurkunde. Virtual reality, gemaakt om precies in het schoolcurriculum te passen, verandert studeren in een interactieve en meeslepende ervaring, waardoor leren vermakelijk wordt. Om een VR ervaring te beleven beschik je best over een cardboard of goedkope versie om je GSM in te steken

Placeholder Image

Merge Explorer

Download deze Mergecube en transformeer deze via AR in (met de app) verschillende objecten om te onderzoeken. Het is zo mogelijk om 3D-modellen van gelijk wat 'vast te nemen' en van dicht te gaan bekijken. Dissecteer een kikker, bouw een watermolecule, experimenteer met kracht en beweging,...

Placeholder Image

Sci-i

Het projectconsortium van SCI-I ontwikkelde vier augmented reality (AR) applicaties binnen de domeinen fysica en chemie om via interactieve 3D-visualisaties abstracte begrippen bevattelijk te maken. Hieronder vallen orbitalen, hybridisatie, magnetische veldlijnen en elektrische veldlijnen. Download hier het sjabloon. Meer info via de website.

Wood-Ed Table

Beheers vier verschillende houtbewerkingsmachines met WOOD-ED TABLE. Train uw leerlingen op handpositionering en precisie van bewegingen zonder gevaar.

bottom of page